SOLO

Al jarenlang wil ik solo stukken schrijven en uitbrengen. Maar het komt er nooit van. Als ik eerlijk ben zijn daar 3 redenen voor:

1: Ik wil een goed concept. Ga ik liedjes van anderen spelen op mijn manier, of laat ik inspiratie komen en laat ik me ter plekke leiden, of toch zelf dingen schrijven?

2: Wie zit er op te wachten? Als ik iets voor anderen maak bepalen zij dat het waarde heeft, krijg ik applaus voor mijn deel, easy peasy! Om echt zelf te bepalen wat out snijdt en de tand des tijds kan doorstaan is veel en veel enger: Is dit alles wat je kan? Is dit niet al eerder gebeurd? Kunnen anderen dit niet veel beter? Je zult begrijpen: niet echt motiverende gedachtes….

3: Vaak zit mijn agenda gewoon vol. Maar nu is er Corona. Naast alle narigheid van de ziekte en ellende die het veroorzaakt in vele mensenlevens, ook een kans om na te denken over wat ik nu echt bijdraag aan deze wereld.

Ik denk dat ik op iets heel moois zit: ik ga GEEN liedjes van anderen spelen. ik ga NIET wazig zitten pruttelen op inspiratie: IK SCHRIJF ZELF. Je kan pas goed spelen als het stuk goed is. Van voor naar achter, van links naar rechts en weer terug. Wie bepaalt wat goed is? Ik, haha! Dat is het vertrouwen wat ik als kunstenaar moet hebben. God maakte, en zag dat het goed was. Nadat Hij zijn evenbeeld gecreëerd had. En dat ben jij. En ik…

Over mijn stukken: In muziek kun je vele regels ontdekken: hoe dingen oplossen, waar spanningen naar toe willen etc. Niks is zo saai, als wanneer een muziekstuk een samenraapsel is van regels die gevolgd worden. Het wordt pas leuk als je ze gebruikt, breekt, half toepast of op het verkeerde moment inzet. Ik wil me echt niet tot de grote componisten rekenen, begrijp me goed, maar bij Bach Beethoven etc zie je dat de hele tijd. “nu ben ik hier, en….. floepsie, nu ben ik daar!”

Ik speel, ik draai, ik trek. Zonder het verhaal los te laten. Zonder de draad kwijt te raken. Zonder aan het eind met een gele draad in mijn handen te zitten, terwijl ik met een rode was begonnen.

Welkom bij: Magnetic Melodies of a Moving Mind

Mag ik je vragen om me te helpen? Klik hieronder voor mijn crowdfundingspagina

https://www.voordekunst.nl/ontdek?q=henk+doest