De Passie Nabij

Voor de productie ‘De Passie Nabij’ met in de hoofdrol Zandtovenaar Gert van der Vijver en zanger/theatermaker Martin Brand ben ik betrokken geweest als arrangeur, bandleider/pianist en deel van het het creatieve team. Vijf seizoenen trok deze voorstelling langs theaters.

Voor de productie ‘Dichtbij Pasen’ met Zandtovenaar Gert van der Vijver en zanger/theatermaker Martin Brand ben ik betrokken geweest met bovenstaande verantwoordelijkheden. Voor mij een mooie uitdaging om arrangementen te schrijven voor een nieuwe bezetting met vocale solisten, koor, strijkers, slagwerk, bas en toetsen. Het repertoire was divers. Van kleinkust tot pop, gospels en een stuk van Bach. Voor mij was de uitdaging om, met slechts 2 repetitiemomenten, alles uit de groep te halen binnen een natuurlijke setting. Dus weinig toevoeging van tracks en technische hulpmiddelen. Theater is mooi als het spannend is. Alles in het hier en nu. Het resultaat was een ontmoeting op het podium waarin alle ‘spelers’ zichzelf moesten geven en waarin verstoppen in groots spectakel geen optie was. Ik houd van eerlijk en authentieke muziekbeleving. Het publiek moet het gevoel krijgen dat ze bij iets puurs aanwezig zijn. En dat is gelukkig overgekomen. 

Voor mij een mooie uitdaging om de arrangementen te schrijven voor een bezetting met vocale solisten, koor, live strijkers, slagwerk, bas en toetsen. Het repertoire was divers. Van kleinkust tot pop, gospels en een stuk van Bach. Weinig toevoeging van tracks en technische hulpmiddelen.

Theater is mooi als het spannend is. Alles in het hier en nu. Het resultaat was een ontmoeting op het podium waarin alle ‘spelers’ zichzelf moesten geven en waarin verstoppen in groots spectakel geen optie was.


Ik houd van eerlijk en authentieke muziekbeleving. Het publiek moet het gevoel krijgen dat ze bij iets puurs aanwezig zijn. En dat is gelukkig overgekomen.